Πολλές νύφες προτιμούν το παραδοσιακό λευκό για την ημέρα του γάμου τους και αυτό είναι θεμιτό. Εκτός από το λευκό υπάρχουν επίσης και θαυμάσια παστέλ χρώματα που δημιουργούν υπέροχα νυφικά. Αν ωστόσο επιμένετε στο λευκό έχετε στο νου σας οτι και αυτό έχει αποχρώσεις. Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα του δέρματός σας.

Ο τόνος του δερματός σας διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του νυφικού, ακόμα πιο σημαντικό και από το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας. Το σώμα σας είναι το μεγάλυτερο χαρακτηριστικό σας γνώρισμα και αυτό που πρώτο θα προσέξουν οι καλεσμένοι

Πριν λοιπόν αρχίσετε την αναζήτηση νυφικού βρείτε λίγο χρόνο να καθορίσετε τον τόνο του δέρματός σας. Είναι ψυχρός ή ζεστός. Ένα παλαιό τέχνασμα για να σας βοηθήσει να καθορίσετε τον τόνο του δέρματος είναι να ρίξετε μια ματιά στις φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σας. Είναι γαλάζιες ή πράσινες; Οι μπλε φλέβες «δείχνουν» ψυχρό τόνο δέρματος. Οι πράσινες φλέβες «δείχνουν» ζεστό τόνο δέρματος. Ένας άλλος τρόπος καθορισμού του τύπου δέρματος είναι ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα σας μαυρίζει. Οι γυναίκες που παθαίνουν έυκολα εγκάυματα συνήθως έχουν ψυχρό τόνο δέρματος, ενώ οι γυναίκες που μαυρίζουν εύκολα συνήθως έχουν ζεστό τόνο δέρματος.

Οι γυναίκες με ψυχρό τόνο δέρματος φαίνονται υπέροχες φορώντας ένα νυφικό σε ψυχρό λευκό, καθαρό λευκό, ασημί λευκό, μπλε του πάγου, παλ ροζ, ελάχιστα μπλε. Οι ψυχροί τόνοι μπορούν επίσης να φορέσουν ζωηρά μπλε και κόκκινα, βαθιά σμαραγδένια πράσινα, δαμασκηνί και καθαρά μαύρα. Τους ταιριάζουν επίσης και όλα τα απαλά παστέλ από τα μπλε μέχρι τα ροζ, ενώ όμορφα φαίνονται επίσης το λεμονί το ρουμπινί και το χρώμα του ζαφειριού. Το μακιγιάζ σας πρέπει να περιλαμβάνει ψυχρά χρώματα όπως pink και λιλά και να έχει βάση το μπλε

Οι γυναίκες με ζεστό τόνο δέρματος φαίνονται υπέροχες φορώντας ένα νυφικό σε σαμπανί, απαλό ιβουάρ, ψυχρό ιβουάρ,καμηλό, υποκίτρινο,εκρού, παστέλ ροζ, οποιοδήποτε από τα φυσικά γήινα χρώματα με χρυσαφένιες ημιδιαφάνιες, χάλκινο, σταχτοπράσινο, πορτοκαλί. Σας ταιριάζουν επίσης το σκούρο κόκκινο της ντομάτας, το πράσινο της ελιάς και ο νεφρίτης. Το μακιγιάζ σας πρέπει να είνα προς το ροδακινί, με βάση χρώματα στις αποχρώσεις του κίτρινου.