Όταν όλοι οι άλλοι ετοιμάζονται ‘να πάρουν τα βουνά’ για να κάνουν σκι και διάφορα άλλα σπορ του χιονιού, εσείς πού θα πάτε τώρα που η αγάπη σας είναι πιο ζεστή από ποτέ; Πού θα πάτε τώρα που ο καιρός κρυώνει επικίνδυνα; Μήπως κάτι εξωτικό, κάτι ζεστό και τροπικό θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για το ταξίδι του μέλιτος;
Το Μπαλί λοιπόν σας περιμένει! Όπως λέει και το τραγούδι: ‘Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε…’, έτσι λοιπόν και το Μπαλί είναι πραγματικά ένας μαγικός τόπος. Αναρωτιέστε πού βρίσκεται; Το Μπαλί ανήκει στη Δημοκρατία  της Ινδονησίας. Και πώς μπορεί κανείς να μεταβεί εκεί; Με αεροπλάνο από το Σίδνεϋ είναι περίπου 5.5-6 ώρες, από το Χονγκ Κονγκ 4.5 ώρες και από τη Τζακάρτα μόλις 1.5 ώρα!
Ωραία λοιπόν, και αφού φτάσαμε στο Μπαλί τι είναι αυτό που μας προτείνετε να δούμε από το νησί; Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μας επισημάνετε πριν την επίσκεψή μας εκεί; Το Μπαλί λοιπόν είναι ένας τόπος που χαρακτηρίζεται από ησυχία και γαλήνη. Η ασφάλεια που νιώθει κανείς στο νησί είναι αισθητή. Κατοικημένο από άτομα όλων των ηλικιών, μεγάλων και μικρών, ηλικιωμένων και νεότερων, σφύζει από ζωή. Η κύρια ασχολία των κατοίκων εκεί είναι οι καλλιέργειες, και ιδιαίτερα αυτή του ρυζιού. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί ψαράδες οι οποίοι ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους ήρεμους ρυθμούς που επικρατούν.
Και μορφολογικά το Μπαλί πώς είναι; Μια πανδαισία που περιτριγυρίζεται από κοραλλιογενείς ακτές οι οποίες στο νότιο τμήμα του νησιού είναι λευκές, ενώ στο βόρειο καλύπτονται από γκρι ή μαύρη άμμο εξαιτίας των ηφαιστείων. Μια αλυσίδα από 6 ηφαίστεια απλώνεται κατά μήκος του νησιού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα ποτάμια, τα τροπικά δάση, οι κορυφές των βουνών, καθώς και οι καλλιέργειες του ρυζιού και ορισμένων φρούτων συνθέτουν τη γραφικότητα του νησιού.
Και τι ρούχα θα πάρουμε μαζί μας; Μην ανησυχείτε γιατί και σε αυτή σας την ερώτηση έχουμε απάντηση. Στο Μπαλί οι θερμοκρασίες είναι συνήθως υψηλές. Κυμαίνονται από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Κατά τους μήνες Δεκέμβριο έως Μάρτιο επικρατεί μια υγρασία αρκετά υψηλή. Ένα μπουφανάκι θα χρειαστεί οπωσδήποτε! Ιδιαίτερα τις νύχτες όπου συχνά σημειώνονται και βροχοπτώσεις, ωστόσο είναι παροδικές και την ημέρα ο ήλιος δίνει ξανά την παρουσία του. Κατά τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο η υγρασία βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι βροχοπτώσεις σπανίζουν.
Όπως και να έχει, με βροχή ή μη, η επιλογή για ταξίδι του μέλιτος προς το ονειρικό Μπαλί θα ανταμείψει τις προσδοκίες σας!