Τι πιο ρομαντικό από το να επιλέξετε για το γαμήλιο ταξίδι σας τη χώρα, η βασίλισσα της οποίας γοήτευσε δυο Ρωμαίους αυτοκράτορες, τον Ιούλιο Καίσατα και τον Μάρκο Αντώνιο;

Η Αίγυπτος, η οποία περιγράφεται από τον Ηρόδοτο ως «δώρο του Νείλου»είναι η πατρίδα ενός εκ των παλιοτέρων πολιτισμών της ανθρωπότητας. Πέντε χιλιάδων χρόνων ιστορία θα αντανακλάται από τα νερά του ποταμού, καθώς θα τον κοιτάτε ψηλά από το αεροπλάνο, υπενθυμίζοντάς σας οτι ο προορισμός του γαμήλιου ταξιδιού σας υπήρξε τόπος, όπου διαδραματίστηκαν αναρίθμητες ρομαντικές ιστορίες.

Οι συχνές υπερχειλίσεις του μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου έδωσαν τη δυνατότητα στην Αίγυπτο να δημιουργήσει πλεονάζοντα πλούτο και την δύναμη στους Φαράω να καασκευάσουν τις πυραμίδες, ενώ αργότερα έγινε αφορμή ώστε η Αίγυπτος να γίνει η σιταποθήκη της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.

Επισκεφθείτε την Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332π.Χ., ένα εύπορο λιμάνι της Μεσογειου, που σήμερα είναι μια σύγχρονη και ζωηρή πόλη με όμορφα ξενοδοχεία με πανοραμική θέα στο λιμάνι

Η χερσόνησος του Σινά, όπου σύμφωνα με τη Βίβλο ο Μωησής έλαβε τις δέκα εντολές είναι επίσης μέρος της Αιγύπτου. Εκεί οι Βεδουίνοι ζουν ακόμα σε σκηνές που κατασκευάζονται από δέρματα αιγών, ακολουθώντας την πολυσύνθετη παράδοσή τους και πάντα έτοιμοι να μετακινηθούν, όταν είναι απαραίτητο να βρεθούν καλύτερα λιβάδια. Η διώρυγα του Σουέζ, ο παγκοσμίως σημαντικότερος πλωτός δίαυλος χωρίζει την χερσόνησο από την ηπειρωτική χώρα.

Εάν επισκεφτείτε το Κάιρο κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτός σας θα δείτε την καρδιά της Αιγύπτου και την μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής με 17 εκατομμύρια κατοίκους. Γεμάτη ζωή – με εκατομμύρια ανθρώπους, πολλή κίνηση, πλανόδιους μικροπωλητές, καταστήματα, υπαίθρια παζάρια παντού- η πόλη των 1001 νυχτών αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με την εξωτική ατμόσφαιρά της.

Στο αιγυπτιακό μουσείο εκτείθεται η μεγαλύτερη συλλογή ανατολίτικων χειροποίητων αντικειμένων, τα μουσουλμανικά τεμένη με τους ψηλούς και περίκομψους μιναρέδες τους παρουσιάζουν απίστευτη ποικιλομορφία και τα παλάτια είναι διακοσμημένα με περίπλοκα γεωμετρικά σχέδια.

Πολύ κοντά, στη δυτική όχθη του Νείλου στέκονται οι πυραμίδες και η μεγαλοπρεπής Σφίγγα. Μπροστά από τη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα , το μοναδικό από τα επτά θάυματα του αρχαίου κόσμου που διασώζεται, θα σταματήσετε και θα αναρωτηθείτε: πώς οι αρχιτέκτονές της την έχτισαν αγνοώντας την ύπαρξη της πυξίδας;

Το Φαγιούμ, η μεγαλύτερη όαση της χώρας, είναι ένα παράδειγμα για το πώς το νερό μπορεί να μεταμορφώσει την έρημο κάνοντάς την πράσινη και πολύβλαστη.Ένα δημοφιλές θέρετρο, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι πηγές μεταλλικού νερού στο Ayn Sillin.

Δεν θα ξεχάσετε ποτέ το ταξίδι σας στον ποταμό από τη Μέμφιδα στις Θήβες, το σύγχρονο Luxor: οι πυραμίδες, οι ναοί,η πόλη των νεκρών, οι ιερές πόλεις, το παρελθόν της χώρας θα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας όπως θα κοιτάζετε γύρω κατάπληκτοι και συνεπαρμένοι.

Για τους πραγματικά ρομαντικούς, η έρημος είναι η απόλυτη εμπειρία, και η Σαχάρα καλύπτει το 95% του εδάφους της χώρας. Στη έρημο υπαρχει ηρεμία μια απίστευτη, απόλυτη σιωπή που θα δώσει στη ζωή σας μια διαφορετική διάσταση.Χαζέψτε τον βαθύ μπλε ουρανό, τον γεμάτο από αστέρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, και θα αναπολείτε αυτές τις στιγμές για όλη σας την ζωή