Δυτικά της Μπανγκόκ είναι η Nathon Pathom, η παλαιότερη πόλη στην Ταϊλάνδη, στην οποία βρίσκεται το ψηλότερο βουδιστικό μνημείο στον κόσμο,το Phra Pathom Chedi. Περισσότερα πολιτιστικά μνημεία βρίσκονται στην Ayuthaya, η οποία ήταν η πρωτεύουσα της χώρας για πολλούς αιώνες. Τα ερείπια των ναών της, που χρονολογούνται από τον 16ο έως τον  18ο αιώνα, έχουν ανακυρηχθεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Mai Chiang, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊλάνδης, ιδρύθηκε το 1296. Έχει πολλά εξαιρετικά εστιατόρια, περίπου 300 ναούς-μοναστήρια, και είναι μια καλή βάση για τις εξορμήσεις στους κοντινούς λόφους.

Η Ταϊλάνδη είναι δικαιολογημένα διάσημη για τα νησιά της, τα διασημότερα εκ των οποίων είναι το Ko Samui και το Πουκέτ. Θα δυσκολευτείτε να αποχωριστείτε τις παραλίες τους με τα φοινικόδεντρα, αλλά όταν τα καταφέρατε και προχωρήσετε στο εσωτερικό τους θα ανακαλύψετε  φυτείες καρύδων, ορυζώνες και τροπική βλάστηση. Οι καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι δημοφιλείς στην ακτή, όπου κάτω από την επιφάνεια του νερού βρίσκονται όμορφοι κοραλλιογενείς ύφαλοι.

Ο βουδισμός είναι η κύρια θρησκεία στην Ταϊλάνδη, και θα δείτε μοναχούς ντυμένους στα πορτοκαλί οπουδήποτε πηγαίνετε. Το γαμήλιο ταξίδι σας στην Ταιλάνδη, θα σας προσφέρει την δυνατότητα να ανακαλύψετε περισσότερο αυτή την συναρπαστική χώρα, όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και η φυσική ομορφιά συνδυάζονται ιδανικά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.