Έχει το μισό μέγεθος της Ιταλίας και είναι το μικρότερο από τα βόρεια αφρικανικά κράτη, η Τυνησία καταλαμβάνει σήμερα σχεδόν το ίδιο έδαφος με αυτό της αρχαίας Καρχηδόνας, της πόλης που τόλμησε να αντισταθεί στη Ρώμη.

Διασχίζοντας την Τυνησία από το Βορρά προς το Νότο, οι εναλλαγές στο τοπίο είναι έντονες. Το ένα τρίτο της χώρας είναι στην πλειοψηφία του ορεινό και τα δυο τρίτα επίπεδα. Στα βορειοανατολικά υπάρχει η εύφορη, πολύβλαστη κοιλάδα του Medjerda, του ποταμού που εκβάλει στον κόλπο της Τύνιδας. Οι τεράστιες εκτάσεις σιτοκαλλιεργειών μετατρέπουν το τοπίο σε ένα πέλαγος χρυσού κατά τη διάρκεια της εποχής του θερισμού, ενώ οι ελιές και τα άλση εσπεριδοειδών στολίζουν το τοπίο. Στο Νότο υπάρχει μια σειρά λιμνών αποκαλούμενων chotts και στο τέλος η έρημος. Κατά μήκος της ακτής μπορείτε να βρείτε αμμώδης παραλίες που εκτείνονται σε μήκος 1.300 χιλιομέτρων, όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, καταδύσεις, ιστιοπλοία και ψάρεμα!

Οι Τυνήσιοι, κάτοικοι αυτής της ηλιόλουστης μεσογειακής χώρας, είναι φιλόξενοι και φιλικοί. Η πρωτεύουσα,Τύνιδα ,έχει έναν ευχάριστα αργό ρυθμό ζωής, ενα μέγεθος και μια ρυμοτομία που διευκολύνουν τον τουρίστα να την περιηγηθεί Περιπλανηθείτε στη μεδίνα με τα μουσουλμανικά τεμένη της, τα καφενεία  και τα χαμάμ. Επισκεφτείτε επίσης το μουσείο Bardo, το καλύτερο της Τυνησίας, όπου μπορείτε να δείτε τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας. Η συλλογή μωσαϊκών από τη ρωμαϊκή εποχή είναι εντυπωσιακή.

Τα απομεινάρια της αρχαίας Καρχηδόνας,που αποτελούν εθνικό μνημείο, βρίσκονται στα περίχωρα της Τύνιδας και σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη! Για ένα διάλειμμα, καθίστε  στις παραλίες, που αποτελούν τον λόγο για τον οποίο πέντε εκατομμύρια τουρίστες ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε αυτήν την χώρα.

Η Σους, μια πόλη λιμάνι στα παράλια της κεντρικής Τυνησίας, είναι τουριστικό θέρετρο και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την πρωτέυουσα και την πόλη Σφαξ που βρίσκεται στο νότο. Τα όμορφα και σύγχρονα ξενοδοχεία ανταγωνίζονται το ένα με το άλλο στην κομψότητα και τον αριθμό των αστερων. Η Μεδίνα, ο παράδεισος του καταναλωτή περηφανέυεται για τους εντυπωσιακούς τοίχους και για τα κάθε λογής αξιοθέατα.

Το Μοναστίρ, πήρε το όνομά του από ένα βυζαντινό μοναστήρι της περιοχής, με το εντυπωσιακό φρούριο, μέσα στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές από τον «Ιησού της Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.Το Ελ Τζεμ μια πόλη που βρίσκεται μεταξύ της πόλης Σους και Σφαξ φημίζεται για ένα ρωμαϊκό Κολοσαίο σχεδόν τόσο μεγάλο όσο αυτό στη Ρώμη, και με χωριτηκότητα τριάντα χιλιάδων ανθρώπων. Δεσπόζει στη μικρή πόλη και είναι ορατό από πολύ μακριά.

Η πόλη Σφαξ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, χαλαρή και ακόμα άθικτη από το μαζικό τουρισμό. Οι Τυνήσιοι θεωρούν οτι οι κάτοικοι της Σφαξ έχουν τις καλύτερες επιχειρηματικές ικανότητες από όλους τους Βόρειους Αφρικανους. Τμήμα της ταινίας» ο άγγλος ασθενής» γυρίστηκε στην ελκυστική και καλά-συντηρημένη αγορά της πόλης.

Το Jerba είναι ένα όμορφο ιδιάιτερα δημοφιλές νησί, εξαιτίας των εξαιρετικών κλιματολογικών συνθηκών. Ένας από τους πρώτους «τουρίστες του» ήταν ο Οδυσσέας που, σύμφωνα με το μύθο, σταμάτησε στο νησί των λωτοφάγων με το πλήρωμά του κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του.

Το νότιο τμήμα της χώρας έχει ένα κύριο αξιοθέατο, την έρημο. Στην έρημο θα αγαπήσετε την οδοιπορία με τις καμήλες, τις οάσεις με τα φοινικόδεντρα, τις κατοικίες των τρωγλοδυτών και προ πάντων θα αγαπήσετε τη σιωπή, την ηρεμία, τη διάσταση της απεραντοσύνης.