Η τούρτα του γάμου είναι ένα από τα στοιχεία που κλέβει πάντα τις εντυπώσεις σε κάθε γάμο. Παραμένει ακόμα μια από τις εκπλήξεις που περιμένει τους καλεσμένους σε κάθε δεξίωση ενώ κάθε νύφη που έχει ονειρευτεί την ημέρα του γάμου της έχει φανταστεί σίγουρα την γαμήλια τούρτα της.

Η παράδοση εδώ και πολλά χρόνια θέλει την πλειοψηφία των ζευγαριών να επιλέγουν το στερεότυπο της κλασσικής πολυώροφης τούρτας. Μια κατάλευκη και εντυπωσιακή τούρτα λοιπόν διακοσμημένη με λεπτεπίλεπτα σχέδια και λουλούδια σχεδιασμένη έτσι ώστε να κλέβει τις εντυπώσεις είναι ένα από τα σύμβολα που έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα ενός κλασσικού παραμυθένιου γάμου.

Ωστόσο οι νέες τάσεις έφεραν νέες και μοντέρνες ιδέες που έρχονται να εκσυγχρονίσουν τα παλιά κατεστημένα και να δώσουν μια νότα πρωτοπορίας! Η νέα χρονιά υποδέχεται τα γνωστά σε όλους μας cupcakes ως μια νέα εναλλακτική πρόταση γαμήλιας τούρτας που έρχεται από την Αμερική και φαίνεται να κερδίζει έδαφος συνεχώς. Γύρω στο 30% των νέων ζευγαριών επιλέγουν αυτήν την εναλλακτική θέλοντας να ξεχωρίσουν και να ξεφύγουν από την μονοτονία της πολυώροφης τούρτας. Εντυπωσιακά χρώματα , πολύχρωμες τρούφες και λαχταριστά ζαχαρωτά όλων των ειδών συνδυασμένα σε μικρά χορταστικά κεκάκια θα κάνουν την διαφορά. Η ποικιλία των γεύσεων και των στυλ θα σας εκπλήξει και παράλληλα θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας. Απλά τολμήστε και κάντε την διαφορά!

Ακολουθώντας την «τρέλα» των cup cakes λιγότερο βέβαια αλλά αρκετά διαδεδομένα είναι και τα glass cakes.Υπέροχα και ανάλαφρα γλυκίσματα που σερβίρονται σε ποικιλόμορφα ποτήρια θα αποτελέσουν μια υπέροχη και ιδιαίτερη επιλογή! Συνδυάζονται υπέροχα με δροσερά φρούτα όπως φράουλες και με κρέμα η σοκολάτα. Η σωστή επιλογή τόσο των γλυκών όσο και της διακόσμησης δεν θα τα κάνουν να υστερήσουν σε καμία περίπτωση από την καθιερωμένη γαμήλια τούρτα ενώ την ίδια στιγμή θα μείνουν αξέχαστα στους καλεσμένους για την ιδιαιτερότητα τους!

Τέλος για όσες επιμένουν στην πατροπαράδοτη γαμήλια τούρτα φέτος κυριαρχεί ο μινιμαλισμός και η απλότητα .Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πλήθος γεωμετρικών σχεδίων και χρωμάτων χωρίς παρ όλα αυτά να κάνετε την υπερβολή στον εξωτερικό στολισμό με πολλά στολίδια και σχέδια. Επίσης το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτού του είδους τα σχέδια είναι τα μονογράμματα του ζευγαριού σε διάφορα στυλ.

Οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή σας διαλέξτε με έμπνευση και φαντασία το καλύτερο για τον γάμο σας και απλά απολαύστε το….