Στην Κέρκυρα,το καταπράσινο νησί των Φαιάκων, ο επισκέπτης θα συναντήσει τη γοητεία διαφόρων πολιτισμών καθώς και την φυσική ομορφιά με την οποία απλόχερα έχει προικισθεί.

Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας στην πόλη το ιδιαίτερο χρώμα της.

Το κατακαλόκαιρο οι στενοί δρόμοι της πόλης, τα καντούνια, μπορεί να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, πάντα όμως υπάρχει για τον επισκέπτη κάποιο ήσυχο μέρος, στα πιο μικρά δρομάκια και στις σκιερές πλατείες, για να ξαποστάσει και να απολαύσει μια δροσερή τσιτσιμπύρα.

Οι Κερκυραίες απλώνουν την μπουγάδα τους πάνω από τους δρόμους και από κάτω, χαμένα μέσα στο λαβύρινθο των καντουνιών, ανακαλύπτει ο επισκέπτης τα εργαστήρια αργυροχόων και ξυλογλυπτών.

Ανάκτορα, φρούρια, μουσεία, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, ναοί, ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια και ιδιωτικά αρχοντικά, δημόσιοι, ιδιωτικοί και αρχαιολογικοί χώροι, χώροι ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ειδικού ενδιαφέροντος, παραδοσιακοί οικισμοί, καταπράσινοι ελαιώνες, γραφικά λιμάνια και γαλαζοπράσινες παραλίες συνθέτουν ένα απρόσμενο πάζλ που θα σας αφήσει αξεχαστες αναμνήσεις από το γαμήλιο ταξίδι σας.

Η Κέρκυρα διαθέτει μερικές απ” τις πιο όμορφες παραλίες στο Ιόνιο.
Εχει αμμουδερές, βοτσάλινες και βραχώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Θα βρείτε θαυμάσιες παραλίες στις ακόλουθες περιοχές:

Άγιος Γεώργιος, Άγιος Γόρδιος, Άγιος Σπυρίδωνος, Άγιος Στέφανος, Αγνή, Αρίλλας, Αχαράβη, Γαρδένος, Γλυφάδα, Γουβιά, Δασιά, Ερμονες, Κάβος, Καλάμι, Καμινάκι, Κασσιόπη, Κομμένο, Κοντόκαλι, Μεσογγή, Μπαρμπάτι,Μπενίτσες, Μυρτιώτισσα, Μώλος, Μωραΐτικα, Νησάκι, Παλαιοκαστρίτσα, Παραμόνας, Πέλεκας, Περουλάδες, Ρόδα, Σιδάρι,Υψος.

Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα σ΄ ένα από τα πολλά γραφικά ταβερνάκια που υπάρχουν στην πόλη και να επισκεφτείτε τα γνωστά μπαράκια της Κέρκυρας για ένα ολονύκτιο ξεφάντωμα.
Επισκεφτείτε
την Σπιανάδα, την μεγάλη πλατεία απέναντι από το Παλιό φρούριο. Διαμορφώθηκε από τους Γάλλους κατά την περίοδο της Γαλλοκρατίας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων.

το Λιστόν, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της Σπιανάδας, κτίστηκε από τον Γάλλο μηχανικό Lesseps, την περίοδο που την Κέρκυρα διοικούσαν οι αυτοκρατορικοί Γάλλοι. Πρότυπό του τα κτίρια της οδού Rivoli στο Παρίσι.

τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τo ψηλό καμπαναριό, το μαρμάρινο τέμπλο και τμήματα της οροφής του οποίου, αποτελούν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, της φημισμένης μονόκλιτης βασιλικής της Κέρκυρας, που κτίστηκε το 1590. Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, φυλάσσεται εδώ σε πολυτελή λάρνακα, φτιαγμένη στη Βιέννη.

το Μόν Ρεπώ, το μέγαρο χτίστηκε το 1824 για να στεγάσει τον Άγγλο ύπατο αρμοστή Sir Frederic Adam και μετά πέρασε στην κατοχή της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Εδώ γεννήθηκε το 1921 ο δούκας του Εδιμβούργου. Ο χώρος σήμερα, μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 1975, έχει αποδοθεί στους κατοίκους.

το κανόνι, το οποίο πήρε την ονομασία του απο τους Γάλλους, που εγκατέστησαν στο χώρο του σημερινού τουριστικού περιπτέρου μία πυροβολαρχία το 1789. Από δω αντικρίζει κανείς το Ποντικονήσι, τη μονή των Βλαχερνών, τη λιμνοθάλασσα Χαλκιόπουλου. Η θέα είναι υπέροχη και το ηλιοβασίλεμα μοναδικό.

τη Μονή της Παναγιάς των Βλαχερνών, χτισμένη στο μικρό νησάκι που ενώνεται με έναν στενό δρόμο με το Κανόνι.

το Ποντικονήσι. Μία παλιά μικρή εκκλησία (του 11ου ή 12ου αιώνα) αφιερωμένη στον Παντοκράτωρα, κρυμμένη μέσα σε μιά συστάδα απο έλατα και πεύκα, είναι το μοναδικό κτίσμα που κυριαρχεί στο Ποντικονήσι.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις σελίδες του Δήμου Κερκυραίων www.corfu.gr και της Νομαρχιακής Aυτοδιοίκησης Κέρκυρας www.kerkyra.gr