Είναι πολύ έυκολο να βρείτε το ιδανικό στιλ νυφικού άν γνωρίσετε τι ταιριάζει στο τύπο του σώματός σας. Ανεξάρτητα αν έχετε σώμα σε σχήμα αχλαδιού, αν είστε μικρόσωμη ή αντίθετα πολύ ψηλή, φορώντας το κατάλληλο νυφικό θα αναδείξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και θα καλύψετε τις ατέλειες.

Σχήμα σώματος που μοιάζει με αχλάδι, δηλαδή οι διαστάσεις των γοφών είναι μεγαλύτερες από αυτές των ώμων και της μέσης Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι να ισορροπήσετε τις αναλογίες σας. Υπογραμμίστε το επάνω μέρος του σώματός σας και στη μέση, για παράδειγμα με ένα νυφικό με μπούστο κεντημένο με δαντέλα ή χάντρες.

Σχήμα σώματος που μοιάζει με μήλο, δηλαδή το πάνω μέρος του σώματος είναι φαρδύτερο από το κάτω μέρος. Προκειμένου να τραβήξετε την προσοχή από τους ώμους και το μπούστο να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στο κάτω μέρος του σώματός σας, επιλέξτε ένα πολύ απλό χωρίς κεντήματα ή διακοσμητικά κορσάζ και αποφύγετε τα χαμηλά ντεκολτέ. Για να δημιουργήσετε καλύτερες αναλογίες επιλέξτε μια πλούσια φουστα με βολάν.

Σχήμα σώματος που μοιάζει με καρότο, δηλαδή παρόμοιες διαστάσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος. Για δημιουργήσετε την αίσθηση των καμπυλών επιλέξτε νυφικό με γεμάτη, ογκώδη φόυστα, και στρογγυλή λαιμόκοψη Αποφύγετε τις λεπτές σιλουέτες ή τα νυφικά με αέρινα υφάσματα, που αγκαλιάζουν το σώμα και τα οποία θα σας κάνουν μόνο να φαίνεστε υπερβολικά λεπτές.

Σχήμα σώματος κλεψύδρα. Για να αναδείξετε τις καμπύλες σας και να διατηρήσετε την σωματική ισορροπία,αναζητήστε ένα νυφικό σε απλή, κλασική γραμμή σε στιλ shealth ή γοργόνας. Τονίστε τους ώμους σας επιλέγοντας στραπλες νυφικά ή νυφικά με ντεκολτέ σε σχήμα V. Αποφύγετε νυφικά με φουσκωτή φούστα, έντονα διακοσμημένα κορσάζ και ψηλό ντεκολτέ που καλύπτει τους ώμους και υποβαθμίζει το μπούστο.

Θέματα καμουφλάζ…

Αν είστε μικροσωμες μπορείτε να κερδίσετε ύψος φορώντας νυφικό με γεμάτη φούστα με ελάχιστες λεπτομέρειες.Η Χαμηλή μέση, τα απλά μανίκια, οι κάθετες πιέτες, το ψηλό ντεκολτέ και η γραμμή Α ή η πριγκηπική επιμηκύνουν το κορμί και προσθέτουν ύψος.

Αν είστε αδύνατες το στιλ γοργόνας ή shealth είναι ιδανικό

Αν είστε γεμάτες αποφύγετε τα δαντελωτά νυφικά και τα φουσκωτά μανίκια. Επιλέξτε μπούστο με ντεκολτέ σε σχήμα V και πλούσιες φούστες για να καλύψετε τους γοφούς. Τα μακριά ή  3/4 μανίκια βοηθούν ώστε τα χέρια σας να φαίνονται λεπτότερα. Αποφύγετε τα αμάνικα ή σταπλες νυφικά.

necklines