Βασικά τρία είναι τα στυλ της νυφικής ανθοδέσμης, Η ανθοδέσμη «καταρράκτης» η στογγυλή ανθοδέσμη,και το μπουκέτο.

  • Η ανθοδεσμη καταρράκτης όπως δηλώνει και το όνομά της έχει σχήμα καταράκτη. Περισσότερα λουλούδια στην κορυφή και λιγότερα που ρέουν προς τα κάτω. Αναμιγνύεται με πρασινάδες για πιο φυσική εμφάνιση
  • Η στρογγυλή ανθοδέσμη είναι φυσικά στρογγυλή στη μορφή και έχει λιγότερες πρασινάδες αλλά περισσότερα λουλούδια. Στη διαμόρφωσή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ήν περισσότερα είδη λουλουδιών αρκεί να έχουν αισθητική αρμονία
  • Το μπουκέτο που κερδίζει σε δημοτικότητα αυτές τις μέρες, είναι πιό απλή ανθοδέσμη. Γίνεται από μια δέσμη των λουλουδιών που δένονται μαζί με μια κορδέλλα και οι μίσχοι αποκαλύπτονται.

Ποια ταιριάζει σε σας;
Η επιλογή σας πρέπει γίνει με βάση τα εξής τρία κριτήρια:
- το ανάστημά σας
- το νυφικό σας και
- το ύφος που θέλετε να έχει ο γάμος σας

Η επιλογή της σωστής ανθοδέσμης μπορεί να καλύψει πολλές ατέλειες του σωμάτος σας.Αν θέλετε να φαίνεστε πιο λεπτές καλό είναι να επιλέξετε μια ανθοδέσμη τύπου καταρράκτη. Αν είστε ψηλή επιλέξτε μια ανθοδέσμη καταρράκτη ή ένα μπουκέτο. Η στογγυλή ανθοδέσμη θα σας δείξει πιο ψηλή και σε συνδυασμό με το ύψος των τακουνιών θα δείχνεται υπερβολικά ψηλή.Η υποψήφια νύφη με έντονους γοφούς είναι προτιμότερο να αποφύγει την στρογγυλή ανθοδέσμη καθώς προσθέτει κιλά στην περιοχή των γοφών.

Για να κρύψετε το προβλήμά σας προτιμήστε τους άλλους δυο τύπους ανθοδέσμης.Aν θέλετε μια πιο απλή και φυσική εμφάνιση επιλέξτε το μπουκέτο.Αν είστε μικρόσωμη επιλέξτε την στρογγυλή ανθοδέσμη. Το μέγεθος της συγκεκριμένης ανθοδέσμης και του σώματός θα ισορροπούν και θα φαίνεστε όμορφα την ημέρα του γάμου σας.