Η Μύκονος έγινε διάσημη σαν διεθνές τουριστικό κέντρο, κυρίως για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. “Ομως, και ο πλέον ανύποπτος επισκέπτης της, ακόμα και σήμερα, διαπιστώνει γρήγορα ότι η Μύκονος δεν είναι μόνο μια «τρελή κοσμοπολίτισσα» αλλά επί πλέον, ένα πάντα όμορφο και γραφικό νησί, με μια ολόλευκη Χώρα, δίπλα στην γαλανή θάλασσα του Αιγαίου, που γοητεύει με το στυλ και την ζωντάνιά της, με τις χρυσές αμμουδερές παραλίες της, με το τυπικό νησιώτικο περιβάλλον της, με τους φιλικούς και γελαστούς ανθρώπους της και με την αδιάκοπη για αιώνες, σχέση που διατηρεί με την Ιστορία.

Επισκεπτόμενοι τη Μύκονο, όπου και να βρεθείθε, παρά την έντονη τουριστική ανάπτυξη, μπορείτε να απολαύσετε, ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τις δαντελλωτές ακτές της, τα εντυπωσιακά βράχια της, τις παλιές αγροικιές και τα αναρίθμητα ξωκκλήσια της στην ενδοχώρα, τους περήφανους ανεμόμυλους και τους μικρούς περιστεριώνες της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την διάφανη και δροσερή καλοκαιρινή της ατμόσφαιρα, και τα χρώματά της, το γαιώδες, το γκρίζο, το λευκό και το κυανό σ” όλες τους τις αποχρώσεις, δικαιολογούν γιατί η Μύκονος, από νωρίς, έγινε ο αγαπημένος τόπος, όχι μόνο καλλιτεχνών -ζωγράφων και φωτογράφων ιδιαίτερα- μα και κάθε είδους διασημοτήτων γενικότερα.

Το σημαντικότερο ίσως από τα τουριστικά ατού της Μυκόνου, που την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σ” όλα τα νησιά του Αιγαίου, είναι οι παραλίες της. Εδώ βρίσκονται χωρίς αμφιβολία οι περισσότερες -και καλύτερες- που μπορεί να συναντήσει κανείς σ’ ένα τόσο μικρό νησί. Ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, οι γραφικοί κολπίσκοι με τις πανέμορφες αμμουδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Στις παραλίες αυτές, μπορεί κανείς να φτάσει με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, αφού το ακτινωτό οδικό δίκτυο του νησιού με αφετηρία την Χώρα της Μυκόνου απλώνεται σχεδόν μέχρι κάθε γωνιά του.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος από τη Χώρα της Μυκόνου και κατευθυνόμενος προς τα νότια, θα συναντήσει με τη σειρά τις εξής περισσότερο δημοφιλείς παραλίες:

Μεγάλη Άμμος, Ορνός, Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Παράγκα,Paradise, Super Paradise( η διασημότερη παραλία του νησιού. Τα τρελά parties που προκύπτουν στην παραλία, την έκαναν το σημαντικότερο πόλο έλξης του νεανικού κοινού Μετά τη δεκαετία του ’50 έχει καθιερωθεί ως ο κατ’εξοχήν τόπος συνάντησης των VIPS. Πολύς κόσμος, τρομερό clubbing και η εκκεντρικότητα στο μεγαλείο της. Αν δείτε ξαφνικά δίπλα σας κάποιον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη που θαυμάζετε, μην εκπλαγείτε), Αγράρι,Αγία Άννα – Καλαφάτης,Πάνορμος – Άγιος Σώστης, Ελιά, Καλό Λιβάδι,Τούρλος – Άγιος Στέφανος, Κόρφος,Άγιος Ιωάννης, Λυιά, Φτελιά

Αξίζει να δείτε

τη «Μικρή Βενετία», μιά από τις πιό γραφικές γωνιές του Αιγαίου, στα δυτικά του Κάστρου για να απολάυσετε μεταξύ άλλων ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα
το συγκρότημα των Κάτω Μύλων, που ορθώνονται περήφανα πάνω από τη θάλασσα, στο μικρό λόφο νοτιοανατολικά της Χώρας
την ολόλευκη εκκλησία της Παραπορτιανής, ένα μοναδικό στο είδος του μνημείο

Επιλέξτε την «τρελή κοσμοπολίτισσα», για να κάνετε ένα εξίσου «τρελό» και «κοσμοπολίτικο» γαμήλιο ταξίδι.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Δήμου Μυκόνου  www.mykonos.gr